-
drgranatt
- 100%
- Posty: 1411
- Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
- Lokalizacja: 3-city
Post
autor: drgranatt » 2010-12-14, 16:25
olo 69 pisze:Nie wiem po co ta cała dyskusja...........
olo 69 i właśnie o to chodzi. Gdyby każdy miał takie podejście, pomarzyć dobra rzecz.
Pozdrawiam
-
chłop
- 50%
- Posty: 126
- Rejestracja: 2008-01-10, 17:04
Post
autor: chłop » 2010-12-14, 16:38
Robiłem,napewno lepsze jak t3.
Pozdrawiam serdecznie.
-
drgranatt
- 100%
- Posty: 1411
- Rejestracja: 2009-07-13, 11:13
- Lokalizacja: 3-city
Post
autor: drgranatt » 2010-12-14, 17:04
chłop pisze:Robiłem,napewno lepsze jak t3.
Powiedz "chłopie" a jakich proporcji i dodatków używasz lub użyłeś i co ci wyszło na tych grzybkach
-
chłop
- 50%
- Posty: 126
- Rejestracja: 2008-01-10, 17:04
Post
autor: chłop » 2010-12-14, 19:46
Już Ci mówię.
!0kg cukru,40l wody,łyżka pożywki i w zasadzie po 5 dniach był koniec.
To było robione w lecie,chyba lipiec.Pienienie małe.
Uzysk po puszczeniu był w normie/nie pamiętam ile,ale napewno nie odbiegał od Cobry 24 ani od alcotec24 bo bym to zapamiętał/
Drożdze przyniósł współwłaściciel kolumny...no to zrobiłem.
Pozdrawiam serdecznie.
-
redirys
- 70%
- Posty: 332
- Rejestracja: 2007-09-17, 20:11
- Lokalizacja: Mazowsze
Post
autor: redirys » 2010-12-15, 14:07
chłop pisze:
!0kg cukru,40l wody,łyżka pożywki
Dobrze rozszyfrowałem: 10kg cukru ???
Ciekawe co może być przyczyną iż u mnie przy takich proporcjach nastaw pracuję 8-10 dni?
Drożdże T3 - temp. średnio 25stopni. Może woda jest kiepska - z wodociągu.???
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" ... Stanisław Lem
-
chłop
- 50%
- Posty: 126
- Rejestracja: 2008-01-10, 17:04
Post
autor: chłop » 2010-12-15, 14:11
Dobrze rozszyfrowałś
Pozdrawiam serdecznie.
-
sikorkaaa82
- 0%
- Posty: 5
- Rejestracja: 2008-08-13, 19:31
Post
autor: sikorkaaa82 » 2010-12-15, 15:38
witam ponownie jeśli ktoś nie miał jeszcze styczności z tymi drożdżami a chciałby spróbować ich i ocenić tu na forum proszę pisać posta z zawartością to co jest w ramce
Chcę otrzymać paczkę drożdży do testów aby po teście opisać ich działanie
pierwsze pięć osób dostanie paczkę szóstek do testu całkowicie za friko
-
looq1
- 40%
- Posty: 77
- Rejestracja: 2009-10-18, 14:51
Post
autor: looq1 » 2010-12-15, 19:49
Chcę otrzymać paczkę drożdży do testów aby po teście opisać ich działanie
-
xaafuun
- 80%
- Posty: 467
- Rejestracja: 2008-12-29, 11:08
- Lokalizacja: ja Cię znam ??
-
Kontaktowanie:
Post
autor: xaafuun » 2010-12-15, 22:21
Chcę otrzymać paczkę drożdży do testów aby po teście opisać ich działanie
Pozd Rafał
-
onek_uk
- 60%
- Posty: 236
- Rejestracja: 2008-06-03, 01:39
- Lokalizacja: Jukej :)
Post
autor: onek_uk » 2010-12-15, 23:15
Chcę otrzymać paczkę drożdży do testów aby po teście opisać ich działanie
Z gory dziekuje
-
sono2020
- 40%
- Posty: 92
- Rejestracja: 2009-05-19, 19:58
Post
autor: sono2020 » 2010-12-16, 00:14
Chcę otrzymać paczkę drożdży do testów aby po teście opisać ich działanie
Z chęcią przetestuje i opiszę.
Cow & Chicken
-
bestia
- 30%
- Posty: 37
- Rejestracja: 2009-11-15, 20:40
- Lokalizacja: Wielkopolska
Post
autor: bestia » 2010-12-16, 11:59
Chcę otrzymać paczkę drożdży do testów aby po teście opisać ich działanie
-
czornulek
- 101%
- Posty: 1065
- Rejestracja: 2009-01-04, 17:00
- Lokalizacja: Bielsko-Biała
Post
autor: czornulek » 2010-12-17, 10:28
Siemka
Fermentowałem na tych drożdżach, nie widziałem żadnej różnicy pomiędzy 6 a 8kg. drożdże szybko ruszyły i zjadły cały cukier, żaden fetor nie towarzyszył fermentacji, drożdże jak drożdże
rura, węgiel i do nalewek jak znalazł
nie mam porównania co do najgorszych drożdży turbo, jak na cenę to chyba spoko
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.
-
bestia
- 30%
- Posty: 37
- Rejestracja: 2009-11-15, 20:40
- Lokalizacja: Wielkopolska
Post
autor: bestia » 2011-01-04, 10:05
6kg cukru
25lwody
paczka drożdży(testowanych)
Temp. wody przy uwadnianiu drożdży 25*.
Temp. otoczenia ok20*.
Po 3 dniach blg-3.Wyklarowane TK24 i na kolumnę.Po pierwszym gotowaniu ok3l spirytusku 95% bez zapachu w smaku leciutko ostry.Rozcieńczony do 50%,przepuszczony przez węgiel i znowu na kolumnę.Po drugim gotowaniu spirytusik już łagodny w smaku.
Ogólnie drożdże OK.Wydają mi się, że troszkę lepsze niż T3.
-
Legion
- -#Admin
- Posty: 1870
- Rejestracja: 2009-01-24, 11:03
Post
autor: Legion » 2011-01-04, 11:45
Może któryś z kolegów którzy podjęli się testowania w zamian za opis wypróbuje je z 12kg lub więcej cukru
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości