Zaprawianie cukierkami "ice"
Zaprawianie cukierkami "ice"
Witam wszystkich , jak w temacie macie panowie przepis na zaprawianie wódzi cukierkami ice? proszę jeśli ktoś zna?
Ostatnio zmieniony 2010-11-14, 20:09 przez lotik, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Tu nie ma czego znać lub nie. Musisz sam poeksperymentować, kup paczkę cukierków ice, rozpuść je w metalowym garnuszku z niewielką ilością wody i wszystko. Teraz albo wlejesz wywar do wódki lub wódki ze spirytusu co i tak na to samo wyjcie bo będzie miała smak cukierków.
Udanego próbowania:)
jak coś to tu masz temat bardziej rozwinięty: http://alkohole-domowe.com/forum/ice-owka-t264.html
pozdrawiam KAPSEL
Udanego próbowania:)
jak coś to tu masz temat bardziej rozwinięty: http://alkohole-domowe.com/forum/ice-owka-t264.html
pozdrawiam KAPSEL
KAPSEL-CK
pośpiech nie wskazany
Cokolwiek byś zmieszał to musi się przegryźć - chociaż ze 2 dni. (NP. zagotuj 1/2 l. piwa porter , dodaj cukier wanilinowy + trochę cukru w/g uznania zmieszaj z 1/2 l. spirytu i za dwa dni można pić)
cukierki ice
Witam.
Ja robiłem z takimi właśnie cukierkami "ice" Mianowicie na 1l 50% roztworu dodawałem całe opakowanie cukierków, co jakiś czas mieszając. Wiadomo, każdy ma swój gust. Mi smakowało. Pozdrawiam.
Ja robiłem z takimi właśnie cukierkami "ice" Mianowicie na 1l 50% roztworu dodawałem całe opakowanie cukierków, co jakiś czas mieszając. Wiadomo, każdy ma swój gust. Mi smakowało. Pozdrawiam.
Wszystko zależy od cukierków, cukierek cukierkowi nie równy. Jak znajdziesz już jakaś paczkę, która Tobie smakuje to mniej więcej (w zależności jakie są mocne i jak mocną w smaku chcesz uzyskać) dodaj od 100-150 g na butelkę, w przypadku kiedy po ugotowaniu w garnku są one słodkie to zmniejsz ilość. Najpierw zrób 1 butelkę z 1 paczką - najlepiej z okrągłą liczbą tak 100g i poczekaj aż się przegryzie. WIadomo im dłużej tym lepiej ale nie potrzebuje aż tak długie leżakowania np. 3 więcej miesięcy. Chociaż jak mój kolega trzymał miesiąc w zamrażarce to z niebieskiej zrobiła mu się elegancka przezroczysta o przyjemnym orzeźwiającym smaku.
p.s najlepszy sok to jabłko-mięta
p.s najlepszy sok to jabłko-mięta
Kolejny zamach na KARMELA
Prawdę mówiąc, to chyba najpowszechniejszy sposób barwienia i usmakowienia alkoholu
Można też spróbować mieszać spirytus z sokami owocowymi. Mi najbardziej smakuje z jabłkowym albo wiśniowym. Jak się kupuje sok ze sklepu, to trzeba uważać żeby był bez słodzików.
Jak dopuścimy do kontaktu słodzików z alkoholem, będzie bolała głowa, oj będzie...
Prawdę mówiąc, to chyba najpowszechniejszy sposób barwienia i usmakowienia alkoholu
Można też spróbować mieszać spirytus z sokami owocowymi. Mi najbardziej smakuje z jabłkowym albo wiśniowym. Jak się kupuje sok ze sklepu, to trzeba uważać żeby był bez słodzików.
Jak dopuścimy do kontaktu słodzików z alkoholem, będzie bolała głowa, oj będzie...
ENERGA - bezplatny internet w Twoim gniazdku
Mam pytanie : gdzieś przeczytałem żeby karmel wlewać na krótko przed spożywaniem , bo po dłuższym czasie (od rozrobienia ) trunek robi się gorzki - to prawda ?
Proste zarabianie w internecie
http://chomikuj.pl/juanito/zarabianie+w ... 285488.pdf
http://chomikuj.pl/juanito/zarabianie+w ... 285488.pdf
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 75 gości