Woń drożdży piekarskich
-
- 0%
- Posty: 5
- Rejestracja: 2009-03-29, 18:33
Woń drożdży piekarskich
Witam,
Chciałbym poruszyć temat nieprzyjemnego zapachu gotowego już spirytusu. Może macie jakies sposoby na redukcję tego zapachu?? Liczę na wasze doświadczenia pozdawiam
Chciałbym poruszyć temat nieprzyjemnego zapachu gotowego już spirytusu. Może macie jakies sposoby na redukcję tego zapachu?? Liczę na wasze doświadczenia pozdawiam
Filtrowanie węglem powinno pomóc.Lecz skoro spirytus pachnie drożdżami to nieciekawie,zazwyczaj drożdżami pachnie destylat rozcieńczony wodą a sam spirytus jest bezwonny.A może to zapach przedgonów lub pogonów?
A może to w ogóle nie spirytus tylko bimber?Ile to ma mocy?
A może to w ogóle nie spirytus tylko bimber?Ile to ma mocy?
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
-
- 0%
- Posty: 5
- Rejestracja: 2009-03-29, 18:33
-
- 0%
- Posty: 5
- Rejestracja: 2009-03-29, 18:33
Za twoje porady to ja podziekuje. nie wysilaj sie. Przejrzałem to forum i nadajesz się tylko do złosliwego komentowania. Zastanów się najpierw po co jest forum (mozesz sprawdzic w słowniku) i czemu ma słuzyć bo chyba tego nie wiesz.kitaferia pisze:A może w ogóle to nie miejsce na takie pytania
Jest miejsce dla początkujących na forum.
@graffgrannus.Napisz jaki to sprzęt,co z niego uzyskujesz(%) a może odpowiemy na twoje pytania.Rozpisz się trochę.
No i następny do listyZa twoje porady to ja podziekuje. nie wysilaj sie. Przejrzałem to forum i nadajesz się tylko do złosliwego komentowania. Zastanów się najpierw po co jest forum (mozesz sprawdzic w słowniku) i czemu ma słuzyć bo chyba tego nie wiesz.
Ostatnio zmieniony 2009-03-29, 19:07 przez Spirit, łącznie zmieniany 1 raz.
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
-
- 0%
- Posty: 5
- Rejestracja: 2009-03-29, 18:33
A więc odpowiadam:Temat powinien znaleźć się w dziale Destylacja pot-still.CK,mógłbyś? a poza tym to masz destylator z dwoma odstojnikami więc to co uzyskałeś to niezły wynik.Termometr jest ci do niczego nie potrzebny,chyba że tylko dla zadania szyku.Śmierdzieć będzie chyba że użyjesz innych drożdży to będzie śmierdzieć mniej.Możesz później przefiltrować przez węgiel i poddać starzeniu.Niestety odpowiedzi nie napiszę Ci w kilkudziesięciu postach tak więc musisz trochę poczytać.
http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?t=50
http://www.bimber.info/forum/viewtopic.php?t=50
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami....
Kolego nie ma się co oburzać na doświadczonych klubowiczów przed którymi pochylić głowę i czapkę z głowy należy zdjąć. Oni mają już zapewne dość powielania odpowiedzi na postawione pytanie. Faktycznie przejrzenie wszystkich informacji zawartych w wątkach zabiera sporo czasu ale jest warte swojej ceny.
Co do zapachu polecam węgiel od klubowego kolegi 98% lub powtórną destylację. Jeżeli szkoda koledze czasu na dwa przeloty przez aparacik to proszę o rozważenie przejścia na kolumnę rektyfikacyjną.
Co do zapachu polecam węgiel od klubowego kolegi 98% lub powtórną destylację. Jeżeli szkoda koledze czasu na dwa przeloty przez aparacik to proszę o rozważenie przejścia na kolumnę rektyfikacyjną.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 45 gości